Om bogen

Verden_kalder bogUddrag af Lektørudtalelse:

“… De øvrige titler med lignende indhold koncentrerer sig mest om økonomiske forhold som skat og pension. Vi ser ikke mange som denne, der holder hovedvægten på de sociale udfordringer. Det er en ret unik udgivelse rent indholdsmæssigt.”

Læs Verden Kalders lektørudtalelse i fuld længde

Verden Kalder er delt op i fire dele, som hver for sig behandler de mange udfordringer en familie møder som individ, par, forældre og børn:

Del 1 – De personlige udfordringer:
Beslutning og forberedelse – Tid med forandringer – Kultur og kulturel adfærd – Den danske bagage – Identitet som medrejsende partner

Del 2 – Børnefamiliens udfordringer:
Graviditet og fødsel i udlandet – Kontakt med lokalt sundhedsvæsen – Rejseaktivitet med børn – Nye rammer for førskolebørn – Ny skolekultur – Dansk identitet i udlandet

Del 3 – Verdens kulturer:
Kulturelt portræt af Sydafrika – Brasilien – Kina – Indien – Bulgarien – USA – Oman
Udover de enkelte lande, giver denne del af bogen et unikt indblik i nogle af de livsbetingelser man kan opleve: sikkerhed, hushjælp, religion, kulturelle forskelle, udviklingslande, fattigdom, rigdom, bureaukrati og korruption mm.

Del 4 – Retur til Denmark:
Tilbage til en dansk hverdag

Læs Verden Kalders fulde indholdsfortegnelse, introduktion samt bogens forord af Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand, Danfoss A/S her.